2013. 04. 21.

SZJA 1%

ado felajanlas

 

 

Kérjük áldozzon a művészet oltárán SZJA 1%-val a móri Képző- és Iparművészeti Szabadiaskola Alapítvány javára.

alapítványunkról:

A móri Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány 1990-ben – elsősorban magánszemélyek, művészek és mesteremberek által – alapított nonprofit, közhasznú civil szervezet.

Tevékenységének célja a magas művészetben és a népi mesterségekben meglévő technikai ismeretanyag átörökítése, tanítása a kortárs hazai és nemzetközi művészeti élet szereplői számára, tudatos környezetformálás.

Az Alapítvány a kisváros központjában, a későbarokk Lamberg-kastély volt gazdasági épületeiben működik. Alakítja, gondozza és kortárs művészeti alkotásokkal gazdagítja a
kastély parkját: a kő- és bronzszobrokon kívül az itt található kovácsoltvas pávaház és különleges zenepavilon is a szabadiskola műhelyeiben készült.

A művészeti szabadiskola céljai megvalósítása érdekében folyamatosan iskolát, és – szakemberek, mesteremberek közreműködésével – műhelyeket tart fenn és működtet: szobrászat, bronzöntés, egyedi kézműves kovácsolás: pl. cégérek, kapuk, nemez-textil használati tárgyak és falikárpitok készítése, tűzzománc, kerámia edények, cserépkályhák, és épületkerámia, valamint fotó: régi fotótechnikáktól a digitális fotóig, grafika, szitanyomás.

Szolgáltatásunk a gyermekek és felnőttek számára nyújtott művészeti alapképzéstől a professzionális művészek számára nyújtott kivitelezésekig terjed.

Az Alapítvány 1994 óta nyaranta másfél-két hónapon át hazai és nemzetközi művésztelepeket, gyerek és felnőtt táborokat, egész évben workshopokat szervez.
A szakmai segítséget a szabadiskola szakemberei biztosítják.
A művésztelepeken készült alkotások képezik gyűjteményének alapját, mely állandó kiállítás formájában megtekinthető.

A Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány
adószáma:
19094735-1-07

köszönettel:
Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány