2014. június 23. és július 4. között -két turnusban- megrendeztük a VI. KÉZMŰVES ALKOTÓTÁBORunkat,  80 gyermek és 15 önkéntes segítő részvételével. A szakmai munkát professzionális művészek vezették. A programot a Szabadiskola összetett és színes műhelyrendszerére építettük: a gyerekek agyagoztak, korongoztak, szőttek, fontak, kötelet vertek, tűzzománc-és drótékszereket, színes kasírozott szobrokat, bábokat, kitűzőt és egyedi könyveket valamint szitanyomatokat készítettek. Gipszet öntöttek, faragtak, íjászkodtak.

————————————————————————————————————————————————–

 

 

 

 

2012. június 18. és 22. között megrendeztük III. KÉZMŰVES ALKOTÓTÁBORunkat általános iskolás korú gyermekek részére. Színes és izgalmas programokban próbálhatták ki magukat a gyerekek:

  • agyagozás, korongozás, rakuégetés, kötélverés, nemezelés, tűzzománc, direktöntvények,  papírmasé és gipszképek készítése, íjászkodás, üveggyöngykészítés, papírmerítés.

————————————————————————————————- A bodajki székhelyű Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola diákjai időről-időre betekintést engednek a MÓRI SZOBRÁSZMŰHELYéletébe. Így történt ez a 2011-es Móri Bornapok alatt is: