2012. 11. 15.

Kiadványbemutató

“Egy szobor születése – Wekerle Sándor Emlékév 2011” Mór

Kiadvány bemutató 2011. november 17-én 15.30-kor  Móron a Képző-és Iparművészeti Szabadiskolában.
Szerzők: Nagy Benedek-Mosberger Róbert.A kiadvány gazdagon fotókkal illusztrálva bemutatja a széles társadalmi összefogással megvalósult projekt csúcspontjaként létre jött “monumentális” köztéri, bronz emlékmű összes kivitelezési fázisát. Betekintést enged a bronzöntészet rejtelmeibe.

A kiadvány a bemutató alkalmából a helyszínen nyomdai önköltségi áron megvásárolhatő. A bemutatón a Wekerle Sándor Emlékév eseményeiről készült DVD film is megjelenik, mely szintén megvásárolható.Idézet a Wekerle Sándor Emlékmű lektorátusi szakvéleményezéséből:

“ Az emberalak és környezetének ábrázolása a dombormű és körplasztika határán egyensúlyozó szobrászi tett, az egészalakos portrészobor műfaji határainak kiszélesítése…..

A megújult Erzsébet téren, Wekerle Sándor szülőházának közelségében, az elmúlt évtizedek egyik legmonumentálisabb bronz emlékműve született meg. A térbeilleszés átgondolt, a szobor térszervező ereje meggyőzően rendezi, uralja környezetét, attraktivitása távolról erőteljesen szívó hatású, közvetlen közelében pedig lenyűgöző erejű.”